Wyzwania w codziennej opiece - higiena, pielęgnacja, trudne zachowania.

Date

Thursday, September 29, 2022

Time

06:00 PM Europe/Warsaw

Convert to my timezone
This event is certified, please provide correct information.
Miejsce pracy:
This field is required.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Fundacji Razem Zmieniamy Świat na mój adres e-mail informacji na temat organizowanych szkoleń, innych działań związanych z opieką nad osobą niesamodzielną, w tym m.in. o publikacjach i wydarzeniach oraz informacji marketingowych i handlowych w rozumieniu ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną
Required fields
If you have already registered and can't locate your registration confirmation email, click here!
The email address is incorrect. Please double-check your email address.

A confirmation email with logging details has been sent to the provided email.

System configuration test. Click here!

Polityka prywatności: https://razemzmieniamyswiat.pl/dok/polityka-prywatnosci

Agenda

Wyzwania w codziennej opiece - higiena, pielęgnacja, trudne zachowania.

Opieka często wymaga od nas nauczenia się nowych rzeczy, nabycia nowych umiejętności. Z czasem nabywamy doświadczenia i praktyki i wiele z codziennych czynności staje się dla nas rutynowych. Mimo tej rutyny, wiele sytuacji potrafi nas zaskoczyć. To szkolenie będzie mówić o tym jak radzić sobie z trudnościami - w jaki sposób postępować i jak przekonywać.

• Trudności w codziennej pielęgnacji - jak radzić sobie z niechęcią do czynności higienicznych.
  • Przekonywanie podopiecznego do noszenia wyrobów chłonnych.
  • W jaki sposób zachęcać do jedzenia i picia?
  • W jaki sposób radzić sobie z niechęcią, uporem i zachowaniami agresywnymi?
  • Budowanie samodzielności i poczucia własnej skuteczności u podopiecznych

belka.jpg
Presenter

Marta Różycka

Psycholog, psychoterapeuta, szkoleniowiec. Ma za sobą 20 lat służby w Państwowej Straży Pożarnej na terenie województwa śląskiego w charakterze psychologa, psychoterapeuty i interwenta kryzysowego. Brała udział w wielu akcjach, gdzie niosła pomoc strażakom w kryzysie, pomoc psychoterapeutyczną w zaburzeniach potraumatycznych. Dużą częścią jej pracy była psychoedukacja, merytoryczne przygotowanie do radzenia sobie w trudnych sytuacjach strażaków podziału bojowego oraz kadry zarządzającej. Przez 10 lat współpracowała ze stowarzyszeniem PoMoc w Katowicach zajmującym się osobami po doświadczeniu handlem ludźmi czy przemocą innego typu. W praktyce prywatnej zajmuje się psychoterapią zaburzeń nastroju, zaburzeń osobowości, zaburzeń związanych z doświadczeniem traumy, pomaga osobom doświadczającym kryzysu. Prowadząc szkolenia dla różnych grup zawsze zwraca uwagę na zasoby jakimi osoby dysponują, łącząc wiedzę merytoryczną z warsztatową, wiedzę z interwencji kryzysowych z wiedzą z obszaru psychoterapii. Głęboko wierzy w to, że kryzys może stać się ścieżką prowadzącą do rozwoju.