Logo

Przyczyny zaburzeń zachowania w demencji (BPSD) oraz metody radzenia sobie z n - dla profesjonalisty

Date

Thursday, April 13, 2023

Time

06:00 PM Europe/Warsaw

Convert to my timezone
This event is certified, please provide correct information.
This field is required.
Miejsce pracy:
This field is required.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Fundacji Razem Zmieniamy Świat na mój adres e-mail informacji na temat organizowanych szkoleń, innych działań związanych z opieką nad osobą niesamodzielną, w tym m.in. o publikacjach i wydarzeniach oraz informacji marketingowych w rozumieniu ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną
  • This field is required.
Required fields
If you have already registered and can't locate your registration confirmation email, click here!
The email address is incorrect. Please double-check your email address.

A confirmation email with logging details has been sent to the provided email.

System configuration test. Click here!

Agenda

opieka_w_domu_pacjenta_podluzny%20-%20Copy%201.jpg

Przyczyny zaburzeń zachowania w demencji (BPSD) oraz metody radzenia sobie z nimi.

Zagadnienia poruszane podczas szkolenia:

• Czym jest zaburzenie zachowania w demencji?
  • Jak rozpoznać, że mamy do czynienia z zaburzeniami zachowania?
  • Rodzaje zaburzeń zachowania w przebiegu demencji: omamy, urojenia, wędrowanie, zaburzenia rytmu dobowego, zachowania agresywne i autoagresywne.
  • Niefarmakologiczne metody pomocy chorym oraz ich opiekunom w sytuacji zmagania się z zaburzeniami zachowania w demencji.
  • Farmakoterapia w zaburzeniach zachowania przebiegających w demencji.

Presenter

Iwona Przybyło

Magister pielęgniarstwa, absolwentka Wydziału Nauk o Zdrowiu na kierunku Pielęgniarstwo Uniwersytetu Medycznego w Gdańsku. Specjalista Pielęgniarstwa Anestezjologicznego i Intensywnej Opieki. Dyplomowany terapeuta zajęciowy, coach i trener. W swojej pracy kieruje się pasją do ludzi starszych, szacunkiem dla ich różnorodności i wszystkiego tego, co przeżyli. Jest pasjonatką bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Posiada ponad 18-letnie doświadczenie w pracy z pacjentami, gdzie towarzyszyła im pracując na różnych oddziałach szpitalnych. Od lat jest zaangażowana w edukację i podnoszenie kompetencji zawodowych opiekunów osób starszych, pielęgniarek i terapeutów zajęciowych. Pasjonatka kawy i kawiarni oraz wszystkiego co jest z nimi związane.